+306993077445 rancheros2015@gmail.com

Η Βόρεια Εύβοια είναι ένας μικρός παράδεισος με καταρράκτες, προσκυνήματα, μουσεία, υπέροχες βουνίσιες και παραθαλάσσιες διαδρομές, παραλίες και όσα χωράνε σε μια περιηγητική ατζέντα. Χτισμένη κατά μήκος της μεγαλύτερης παραλίας της Εύβοιας (περίπου 9 χλμ.), η παραλία της Αγίας Άννας είναι ιδανικός προορισμός, καθώς συνδυάζει θάλασσα και βουνό σε ισόποσες δόσεις.

Το κτήμα Rancheros, βρίσκεται σε μια πευκόφυτη έκταση 17 στρεμμάτων μέσα στο δάσος. Εκεί ζουν επτά άλογα και δύο γαϊδουράκια σε ημιελεύθερη κατάσταση. Πριν από πέντε χρόνια αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και υποσιτισμού. Τώρα, υπό τη σκέπη του φιλοζωικού σωματείου Rancheros, τα άλογα είναι υγιή, απολύτως φιλικά και ήρεμα. Μαζί τους συγκατοικούν και δέκα σκυλάκια, όλα πρώην αδέσποτα.

Στο Rancheros, λοιπόν, πρώτα θα μάθουμε την ιστορία αυτών των αλόγων, και κατόπιν θα τα περιποιηθούμε. Χτενίζουμε, καθαρίζουμε και φυσικά χαϊδεύουμε. Ακούγεται απλό αλλά είναι ο βασικότερος κανόνας στην pet therapy.

Η Pet Therapy, δηλαδή η θεραπεία με τη βοήθεια ζώων, είναι αρκετά διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού, και τα τελευταία χρόνια, κάνει έντονη την εμφάνισή της στη χώρα μας. Η φιλοσοφία της, βασίζεται κυρίως στο συναισθηματικό δέσιμο που αναπτύσσεται στον άνθρωπο με τα ζώα.

Όλες οι ηλικιακές ομάδες, μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα Pet Therapy. Ειδικά για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, υπάρχει διεθνώς πληθώρα ερευνών που δείχνουν ότι η θεραπεία αυτή, βοηθάει σημαντικά περιπτώσεις με άνοια (ν. Alzheimer κ.α.), με χρόνιες παθήσεις, με κινητικά ελλείμματα, με κατάθλιψη, με υψηλό στρες, ή καρδιοπάθειες.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται κάποιος να υποφέρει από κάτι για να δοκιμάσει την ευεργετική απόδοση μιας συνεδρίας με ζώα. Και είναι προφανές, ότι τα ζώα του Rancheros έχουν άριστη κτηνιατρική φροντίδα.

Αρκετά διαδεδομένη μέθοδος στην Ιπποθεραπεία είναι εκείνη που ο θεραπευόμενος φροντίζει το άλογο (το ταΐζει το χαϊδεύει, το χτενίζει κ.α.) για να πετύχει ψυχικά οφέλη. Από την άλλη η Θεραπευτική Ιππασία, που ο θεραπευόμενος βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την ισορροπία, και τη στάση του σώματός του. Όποιο από τα μέλη σας το επιθυμεί μπορεί να ιππεύσει, καθώς στο Rancheros υπάρχει φυσικά ο απαραίτητος εξοπλισμός τόσο για το άλογο όσο και για τον αναβάτη.

Διάρκεια δραστηριότητας: 150’ (δεν κάνουμε ιππασία).

Κόστος εκδρομής: 120Ε (αφορά όλο το γκρουπ και στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται βόλτα με το άλογο).

*Τα παραπάνω αφορούν τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

 

Επιπλέον εκδρομή

Στον δρόμο για την Αγία Άννα, στο Προκόπι, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, αφιερωμένος στον ομώνυμο άγιο. Μεγάλος αριθμός προσκυνητών επισκέπτεται καθημερινά το ιερό λείψανο του αγίου.

 

Χρήσιμα

Λειτουργούν τρία μίνι μάρκετ 9:00 -14:00 και 17:30-21:00

Στην παραλία αλλά και στο χωριό ΔΕΝ υπάρχει ΑΤΜ

Πρατήριο βενζίνης υπάρχει στο χωριό της Αγίας Άννας κι όχι στην παραλία, 10 λεπτά απόσταση από την παραλία

Φαρμακείο, επίσης, υπάρχει στο χωριό της Αγίας Άννας κι όχι στην παραλία.

Υπάρχει επίσης μια μπυραρία, το Βινύλιο, που ροκάρει καθημερινά, συχνά και με live.

         

H διαδρομή

Διαδρομή από Χαλκίδα. Ακολουθείς ταμπέλες «προς Βόρεια Εύβοια». 5km μετά περνάτε μέσα από τη Ν.Αρτάκη, συνεχίζετε προς Ψαχνά και μετά από άλλα 5km φτάνετε σε ένα φανάρι «διχάλα» που βρίσκεται στην είσοδο των Ψαχνών, όπου εσείς πρέπει να πάτε αριστερά προς Όσιο Ιωάννη Ρώσσο. Στη συνέχεια περνάτε μέσα από μια περιοχή που ονομάζεται Καστέλλα και φτάνετε σε ένα ακόμα φανάρι στο οποίο πρέπει να συνεχίσετε ευθεία στην πινακίδα «προς Λ.Αιδηψού-Άγιο Ιωάννη Ρώσσο» και πάλι.. Από εκεί και πέρα και μέχρι ένα χωριό που λέγεται Προκόπι, και απέχει από τη διασταύρωση 30km, ανεβαίνετε και κατεβαίνετε το βουνό που στην κορυφή του βρίσκεται ένα χωριό που λέγεται Άγιος.

Στο Προκόπι στρίβετε δεξιά στην πινακίδα «προς Μαντούδι, Λ.Αιδηψου» και 8km μετά, στρίβετε αριστερά πριν το Μαντούδι στην πινακίδα «προς Λίμνη-Αιδηψο-Ιστιαία». Περίπου 6,5km μετά υπάρχει διασταύρωση προς Λίμνη στην οποία δε θα στρίψετε αλλά θα συνεχίσετε και σε περίπου 12,5km θα στρίψετε δεξιά στην πινακίδα «προς Παραλία Αγίας Άννας». Προσοχή, γιατί η πινακίδα είναι σχετικά μικρή. Μετά από 4 km περίπου θα φτάσετε στην παραλία της Αγίας Άννας γνωστή και ως Αγκάλη. Από την Χαλκίδα υπολογίστε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά για περίπου 70km διαδρομής.

 

Για την επικοινωνία: Ντέπυ, τηλ.: 6976687977 / 6993077445 , email: dkourellou@gmail.com